Viktor Budapesten született, 1989.február 6-án, születésétől fogva siket. Kisgyermekként a Nagyothallók Óvodájába járt, majd tanulmányait a siketek általános iskolájában kezdte családias környezetben. Itt kötött életre szóló barátságokat. Úszni már korán megtanult, így barátaival elkezdtek vízilabda edzésekre járni. A régebbi és az új tagokból nagyon jó csapat alakult, szabadidejüket is közösen töltötték el.

Az első megmérettetés a 2006-ban Vácon megrendezett Európa Bajnokságon volt, ahol a csapattal arany érmet nyert. Attól fogva tudta, hogy van értelme a sportnak és minden erejükkel küzdeniük kell, hogy egyre több sikert érhessenek el.

Közben kitanulta a szobafestő szakmát. Ezek nehéz évek voltak, mert az edzések minden szabadidejét és energiáit felemésztették, ugyanis ekkor már a siketek olimpiájára készült.

Olimpiára való felkészülés alkalmával Gábor Áron volt edzőjük, aki jóban-rosszban velük volt, számíthattak rá mindenben, szívén viselte és viseli mai napig a csapat sorsát. 2009. szeptemberében rendezték meg a IX. nyári Siketlimpiát Taiwan fővárosában Taipeiben.

Felejthetetlen küzdelemmel és győzelemmel ért véget az olimpia. Veretlenül játszották végig a mérkőzéseket. Viktor a csapat kapusa volt. Csillogó arany éremmel büszkén és boldogan tértek haza csapattársaival Magyarországra.

Itthon megható fogadtatásban részesültek családtagjaik és a Siketek Sportszövetsége részéről, majd számtalan meghívást kaptak különböző fogadásokra, interjúkra. Örök élmény marad, hogy példaképeikkel, az akkori híresen sikeres magyar vízilabda válogatott csapattal is találkozhattak, akik gratuláltak az elért sikerekért. Kissné Szabó Katalin polgármester asszony a Sportcsarnokban fogadta Viktort elismerő szavakkal, gratulációval. Ezután 2010-ben Üllő Város Díszpolgára címet is megkapta, amit azóta is büszkén visel. 

Sajnos az olimpia után a vízilabda sportágat törölték a siketlimpiai sportágak közül, szponzorok hiányában a csapat is megszűnt.

Nem volt könnyű a sportolást abbahagyni, ezért kézilabdázni kezdett, részt vett különböző versenyen is, majd belépett a siketek jégkorong csapatába. A hokizást is megszerette.

Pár évig az Üllői Önkormányzatnál dolgozott, ahol iktató feladatkört látott el. Azóta a szállítmányozásban tevékenykedik sofőrként.

Időközben családot alapított. Felesége jászberényi, ő versenyszerűen síelt, szintén siket. Gyermeküket, Áront 2 hónapos kora óta babaúszásra hordják és arra törekszenek, hogy ő is szeresse a sportot, mint a szülei. 

Idén, 2022-ben Budapesten a Duna parton, a Parlament közelében található Olimpiai parkban felavattak egy emléktáblát, melyen a sikereket elért siket sportolók nevei szerepelnek. Viktor neve is köztük olvasható, ugyanúgy, mint lakóhelyén, Üllőn a Városi Sétány emlékoszlopain.

Büszkeséggel tölt el minket, hogy sportolói múltjával növeli Üllő értékét. 

Mottója: ” A győztesek soha nem adják fel. Akik feladják, sohasem győznek.” / Németh Pál / 

A csend bajnokai himnusza meghallgatható:

https://www.youtube.com/watch?v=Jmdfp7sc6JM

Eredmények:

  • XXI. Nyári Siketlimpia 1. hely (Tajpej, 2009.)
  • Európa-bajnokság 1. hely (Vác, 2006.)
  • Üllő Város Díszpolgára (2010.)

Egyesület: FTC, Honvéd