Erdős Dorottya 1979-ben született, azóta is üllői lakos. Iskoláit javarészt Budapesten végezte, a sport is a fővároshoz kötötte. 

6-7 évesen asztaliteniszezett, majd általános iskola felső tagozatában megismerkedett a sportlövészettel. Ebben a sportágban szinte a kezdetektől fogva sikereket ért el. Már ifjúsági korcsoportban megnyerte az országos bajnokságot. Ezután bekerült a válogatott csapatba, ahol évente számos alkalommal utazhatott rangos külföldi versenyekre, hogy érmeket és tapasztalatot gyűjtsön.

Számos országos és budapesti bajnokságon elért egyéni és csapat érem, illetve helyezés elérése után az átmeneti nehézségek ellenére, egy váratlan klubváltást követően a befektetett szorgalom és munka kezdte meghozni a gyümölcsét. 2003-ban megszerezte az olimpiai kvótát a kedvenc külföldi lőterén, a csehországi Plzenben. 

Az olimpián két versenyszámban indult és meglepetésére a gyengébb számban bizonyult jobbnak, 21. helyezést ért el, az egyéni csúcsához közeli köregységet sikerült lőnie. 

Az olimpia után kis pihenő következett, befejezte az egyetemi tanulmányait és lediplomázott. 

Ezek után következett még néhány év versenyzés, köztük a 2005. év elején, hagyományosan a január végén Münchenben rendezett nagydíj, amit szintén egyéni csúcs beállítással megnyert.

A sikerek után helyet kapott az életében a munka és a család is, így a napi rutin mellett nehéz volt a versenysportra időt szakítani, abbahagyta a versenyzést.

Pár évig a sport csak hobbiként volt jelen az életében. Gyermekei születése után abba a kivételes helyzetbe került, hogy megkereste a volt edzője, dolgozzanak együtt azon a lőtéren, ahol az olimpiára készült.

Jelenleg az NSK BOK Fehér úti Sporttelepén dolgozik létesítményvezető-helyettesként. Feladatai közé tartozik az adminisztráció, jelentések, adatszolgáltatások, a sporttevékenység idő-és térbeli megszervezése, szükség esetén technikai megoldások.

Szerencsésnek tartja magát, hogy azzal a sporttal foglalkozhat a munkája során, amit szeret, ami hosszú évekig az élete meghatározó része volt és most a másik oldalról, üzemeltetőként segítheti a régi sporttársak felkészülését.

Eredményei:

  • egyéni Eb-6. (sportpisztoly, 2003.)
  • egyéni olimpiai 34. helyezett (sportpisztoly, Athén, 2004.)
  • egyéni olimpiai 21. helyezett (légpisztoly, Athén, 2004.)
  • egyéni 2. helyezett, Grand Prix-viadal  (légpisztoly, Csehország, 2005.)
  • tizennégyszeres országos bajnok, kétszeres EB II. helyezett
  • Klubja: KSI SE