Az Egyesület 2015. őszén alakult azzal a szándékkal, hogy a kellemest a hasznossal, egy ősi magyar sportot a jótékonysággal összekössék. Beteg, vagy sérült gyermekek életét támogatják az általuk szervezett jótékonysági íjászversenyekkel. A versenyeiken befolyt teljes bevétel a gyermek illetve szülei részére kerül átadásra. 

A MESE-versenyek szervezési és egyéb kapcsolódó költségeit a Tagok és esetleges Támogatók biztosítják, a nevezési díjakból befolyt összeg és a további felajánlott összegek a helyszínen átadásra kerülnek a Támogatott család részére. 

Az Egyesület eddig 8 alkalommal rendezett jótékonysági versenyt, ezzel 7 beteg gyermek kezeléséhez, gyógyulásához járultak hozzá, valamint egy üllői fiatalembert segítettek, aki egy balesetben mindkét karját elveszítette. 

Versenyeik zömében Üllőn kerültek megrendezésre. Természetesen elsősorban üllői gyermekeknek igyekeznek segítséget nyújtani, de mindig a sürgősség és a rászorultság alapján hoznak döntést az aktuális támogatandó személyt illetően. 

Az Egyesület a jótékonysági versenyek szervezésén kívül a versenysport iránt érdeklődőknek nyújt lehetőséget kipróbálni magukat. Jelenleg egy fő szakképzett oktatóval és egy íjász sportedzővel dolgoznak együtt, akik legjobb tudásuk szerint készítik fel a tanítványokat a hazai és nemzetközi versenyekre. 

Íjászedzőjük jelenleg a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Íjász szakedzői képzésén folytatja tanulmányait, hogy a lehető legmagasabb színvonalon tudja oktatni a tagokat. 

Egy jó sportíjász képzése években mérhető, így csak a legkitartóbbak, az igazán elszántak maradnak a sportágban. 

Nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre, így a tagok nagy része fiatalokból áll. 

Rengeteg dobogós helyezéssel büszkélkedhetnek, mind hazai, mind nemzetközi versenyeken. Országos bajnokságokon, Európa bajnokságokon és Világbajnokságokon is nagyon sok szép helyezést sikerült már begyűjteniük, ez kb. 250 érmet jelent az elmúlt 5 évben. 

Legutóbbi megmérettetésük az Egyesült Királyság beli Gillinghamben megrendezett WIAC 2023, IFAA terem íjász Világbajnokság alkalmával volt, ahol csodaszép eredményeket értek el.

A dobogósok:

Zsákai Kadosa világbajnoki arany érmes
Domján Krisztina világbajnoki arany érmes
Sebők Zsófia világbajnoki ezüst érmes
Csontos Kincső világbajnoki bronz érmes
Kelemen Máté világbajnoki ezüst érmes
 

A képviselt szakág a pályaíjászat, amely 1972. óta az Olimpiai játékokon is rendszeresen teljes jogú versenyszámként szerepel. Megfelelő szakmai alapokkal, a folyamatosan változó sporttudományos újdonságok, kutatások eredményeinek felhasználásával szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt, aki szeretne megismerkedni ezzel a csodaszép, hosszas fejlődést adó sporttal, az íjászattal! 

Lehetőséget biztosítanak az íjászat tanulására speciális gyermekek számára is, amennyiben igény mutatkozik. Legyen az íjászat mindenkié!