Dócs Péter 1974. február 7-én született, törzsgyökeres üllői lakos. Szülei és nagyszülei ültették szívémbe a muzsika szeretetét és indították el az énekesi pályáján. Zene tagozatos osztályba íratták be az üllői általános iskolába, és párhuzamosan kezdte el zongoratanulmányait is. Általános iskola befejezése után a budapesti Radnóti Miklós Gimnáziumot végezte el, ahol a négy év során erősítette az ottani énekkart. Mosonmagyaróváron a PATE agrártudományi egyetemen szerzett okleveles agrármérnöki diplomát. Egyetemi évei alatt kezdte el magánének tanulmányait az üllői Harmónia Zeneiskolában, Simory Margit tanárnő szárnyai alatt.

Több neves országos versenyen vette részt:
Észak-magyarországi operaverseny: kiemelt nívó díj (1. helyezés)
Észak-magyarországi műdalverseny: kiemelt nívó díj (1. helyezés)
veszprémi országos operaverseny: közönségdíj
Simándy József operaverseny: döntő
Csendül a Nóta Nemzetközi Magyar Nóta verseny: dobogós (3. helyezés)

Ezen a versenyen ismerkedett meg Tarnai Kiss László művészúrral, akinél tovább folytatta énekesi tanulmányait.

Mostanra már a Duna TV Jó ebédhez Szól a Nóta műsorának állandó szereplője, a Dankó Rádióban naponta hallani, illetve személyesen is találkozhat vele a magyar nóta és operett kedvelő közönség.

Énekes társával, Kalina Enikővel megalapították a HUNGARIKUM-ART. Kulturális és Művészeti Egyesületet. Céljunk a kiemelkedő nemzeti értékeink között szereplő klasszikus magyar nóta és operett megőrzése, népszerűsítése, megismertetése, terjesztése Magyarország határain belül és azon túl egyaránt. Az élőzene segítségével művészi élményt nyújtani, szórakoztatni, értékeket menteni, átörökíteni. Az élőzenét népszerűsíteni, a művészetek segítségével közösséget fejleszteni és ezzel megszólítani a fiatal generációt.