Bege Nóra 1966-ban született Karcagon. Gyermekkorát a Kiskunságban töltötte, a kunszentmiklósi Damjanich János Gimnáziumban érettségizett. A gimnáziumi időszak alatt kezdett fényképezni, de a középiskola önképzőkörének hatására kezdett szabadon alkotni, terveit megvalósítani.

Érettségi után a Madách Színház szcenikus asszisztense lett, majd három évadon át az Arany János Színházban dolgozott.1988-tól a Z’ZI Labor zenekar koncertjeinek és gyermekelőadásainak létrehozását segítette. 1990-ben kezdett el újra fényképezni.1992-ben elvégezte a MÚOSZ fotóriporteri szakát, még abban az évben a 168 óra és a Kurír munkatársa lett, de hosszabb ideig dolgozott a TINA magazinnak, Blikk Nőknek, Magyar Nemzetnek, Családi Lapnak, IPM magazinnak is.

25 évig dolgozott a sajtószakmában, ezalatt háromszor volt díjazott a MÚOSZ sajtófotó pályázatán, megkapta az 1993-as fotóművészeti biennálé fotóriporteri díját, 2003-ban a Veszprémi Összművészeti Fesztivál fotóművészeti különdíját.

Eddig több, mint húsz egyéni és csoportos kiállításon vett részt itthon és külföldön. 25 éven keresztül dokumentálta a Pálos szerzetesrend női ágának életét.

2003. óta alkotó tagja a fogyatékossággal élő színészekből álló Baltazár Színháznak. 2008-ban elvégezte a Magyar Művészetterapeuták Egyesületének szocioterapeuta szakát. 2010. óta tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének.

Az elmúlt tíz évben elsősorban a fogyatékkal élők, ill. a hétköznapi ember számára ismeretlen közösségekben élő emberek életét fényképezi. A fotográfiát, mint művészetterápiás technikát több, nyolc éve kezdte használni a sérült fiatalok életminőségének javítása érdekében. Célja, hogy a fotográfia által érzéseiket és gondolataikat könnyebben kifejezhessék azok is, akik ezt másként nem tudják megtenni. 2016. óta Down Alapítvány Fotó és művészetterápiás művészeti műhelyének művészetterapeutája. 2017. óta főállásban segíti a társadalom peremén élők életét.

2009-ben költözött családjával Üllőre. Férje Koncz György fotóriporterrel (+2020) együtt kezdetektől fogva aktív résztvevője volt az üllői kulturális életnek. Három gyermek édesanyja.